Psykolog og Phd

Ina Skyt

Kort om mig

Mit navn er Ina og jeg er uddannet cand.psych., ph.d. fra Aarhus Universitet. Jeg er tilknyttet ReView i en deltidsstilling. Derudover er jeg ansat på Kræftafdelingen, Aarhus Universitetshospital/Aarhus Universitet, hvor jeg varetager forskningsopgaver og klinisk psykologarbejde i forbindelse med forskningsprojekter.

Jeg har erfaring med en bred vifte af psykologiske problemstillinger, men er særligt specialiseret indenfor behandling af angst, herunder helbredsangst og frygt for tilbagefald af kræft, stress, depression, lavt selvværd, relationelle udfordringer samt alvorlig og kronisk sygdom, især kræftrelateret. Jeg har derudover solid erfaring i arbejdet med mennesker, der er vokset op i en familie med misbrug, og har brug for hjælp til at finde fodfæste i livet efter en kaotisk og usikker opvækst.

Det terapeutiske arbejde
Jeg er i øjeblikket i gang med den 2-årige uddannelse i metakognitiv terapi (MCT) og tilbyder specialiseret behandling af blandt andet angst, stress og depression. Fokus for den metakognitive behandling er at hjælpe dig ud af fastlåste tankemønstre og følelser samt mindske bekymringer og overtænkning.

Jeg er også funderet indenfor den psykodynamiske og tilknytningsteoretiske forståelsesramme. I dette arbejde vil vi i højere grad gå på opdagelse i dit liv og undersøge nogle af de erfaringer du har med dig i bagagen, og indflydelsen heraf på din nuværende trivsel.

Kræft og alvorlig sygdom
Fra mit arbejde på Kræftafdelingen er jeg trænet i metoden Conquer Fear, der er et evidensbaseret psykologisk behandlingsforløb, der har til formål at reducere frygt for tilbagefald af kræft. Behandlingen tager udgangspunkt i den metakognitive metode, og inddrager derudover aspekter fra Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Jeg har erfaring i arbejdet med frygt for tilbagefald af kræft, men også med en række andre psykologiske og eksistentielle problemstillinger forbundet med det at have en kræft- eller anden alvorlig sygdom.

Psykologisk ståsted
Som psykolog er jeg optaget af at støtte dig til et bedre og mere meningsfuldt liv, med mere ro og færre bekymringer. Jeg tror på, at det bedste og mest udviklende terapeutiske forløb er baseret på et tæt samarbejde mellem dig som klient, med din specialiserede viden om dit liv og din situation, og mig som psykolog. Derfor vægter jeg en stor grad af samarbejde, og jeg arbejder ud fra den terapeutiske tilgang, der passer bedst til dine ønsker og behov, så vi sammen kan skabe de bedste betingelser for udvikling og trivsel. Således vil vi nogle gange arbejde med de problemstillinger, du befinder dig i nu og her, mens vi andre gange vil gå tilbage og undersøge nogle af de erfaringer, du har med dig i bagagen. En grundsten i mit arbejde er at skabe en varm, empatisk og tillidsfuld relation, da jeg tror på, at udvikling og trivsel sker i relation til andre.
Jeg vægter min faglighed højt, og for at udvikle og dygtiggøre mig som psykolog, deltager jeg løbende i kurser, workshops, efteruddannelser og supervision.

Du skal være opmærksom på, at jeg har fravalgt at samarbejde med diverse netværk, dette gælder også Sygeforsikringen Danmark. Det betyder, at et samarbejde med et forsikringsselskab kun er muligt, hvis du betaler sessionerne løbende hos mig, og selv afregner med dit forsikringsselskab.

Du skal også være opmærksom på, at jeg desværre ikke tager imod henvisning fra lægen.

Jeg ser frem til at møde dig.

Kontaktoplysninger:
Telefonnummer: 30 39 97 33
Adresse: Truevej 11, st. 8220 Brabrand
E-mail: Ina@re-view.dk

Hvordan foregår en samtale hos os?
Læs mere