Kontakt os på tlf.: 93 94 25 30

Vi har telefontid mandag, onsdag og fredag fra kl 9.30 – 11.30.
Ringer du udenfor vores åbningstid så læg en besked – så ringer vi dig op!

Du kan også kontakte os herunder:

  Hjælp til behandling af angst i Aarhus

  Angst findes i mange former og i varierende sværhedsgrad. Angstformerne har mange overlap, og det er derfor også meget almindeligt at genkende symptomer fra flere former for angst. Angst kan også vise sig sammen med en række andre psykiske lidelser, f.eks. depression eller som en del af en stresstilstand.

  Uanset hvilken form for angst du oplevet – uanset om den opstår i selskab med andre mennesker, i offentlige rum, bestemte situationer eller når du er alene – så er der hjælp at hente. Der findes mange former for behandling af angst, hvoraf kognitiv adfærdsterapi hidtil har været den mest benyttede. Ny forskning viser dog, at metakognitiv terapi er mindst lige så effektivt til behandling af angst, og at metakognitiv terapi endda i højere grad kan forhindre tilbagefald.

  Behandling af angst med Metakognitiv terapi

  I ReView har vi derfor valgt at arbejde med angst ud fra et metakognitivt perspektiv. Altså via metakognitiv terapi, da metakognitiv terapi også indenfor dette område har vist sig yderst effektivt – Og mindst lige så effektivt som kognitiv adfærdsterapi.

  Behandlingen adskiller sig fra andre former for angstbehandling, ved ikke at arbejde med de specifikke bekymringer, men i stedet arbejde med den bagvedliggende proces (metakognition). Vi vil altså ikke beskæftige os med indholdet af “hvad-nu-hvis-tanken”, men med det, der kommer før og efter. Hvad gør du for eksempel, når du har fået den tanke? Forstærker og forstørrer du tanken ved at tænke mere? Eksempelvis ved at planlægge hvordan du vil handle “hvis nu…”? – Eller lader du tanken være, så en ny og mindre ubehagelig tanke kan få plads til at udfolde sig? Hvis ikke, så er det netop det, vi vil lære dig.

  Særligt om generaliseret angst (GAD)

  Føler du dig ofte anspændt, urolig eller ængstelig, og har du tendens til at forestille dig det værste? Så læs videre..

  En meget overset form for angst kaldes generaliseret angst. Generaliseret angst opleves som vedvarende bekymringer og uro i kroppen. De vedvarende bekymringer føles oftest helt ukontrollerbare (og meget forstyrrende, når du gerne vil slappe af eller sove), og kredser ofte om et eller flere velkendte temaer. Det kan være frygt for sygdom eller ulykker, frygt for at have overset noget vigtigt på jobbet, frygt for ikke at være god nok osv. Du vil også have en tendens til at bruge tid på  “nye” bekymringer. Bekymringer relateret til specifikke situationer i dit liv. Ved generaliseret angst ser man derfor, at når ikke du bekymrer dig om det ene, så bekymrer du dig pludselig om noget andet. Du er sjældent bekymringsfri i ret lange perioder ad gangen.

  Bekymringerne kan let genkendes, da de er præget af “hvad-nu-hvis-tænkning” og fører til mange katastrofeprægede forestillinger, samt mange overvejelser omkring måder hvorpå man kan forhindre og forebygge “katastroferne”. Mange mennesker med generaliseret angst vil også opleve en stor bekymring for det faktum, at de bekymrer sig meget og frygter, at al den bekymring, på sigt, vil skade dem fysisk eller psykisk.

  Denne form for angst leder ofte til brug af sovepiller, følelsen af stress, mistrivsel, træthed og oplevelsen af at have svært ved at overskue hverdagen. Mange mennesker med generaliseret angst ved slet ikke, at det er unormalt at bekymre sig så meget og vil typisk have gjort det i mange år i større eller mindre grad.

  Hos ReView arbejder vi struktureret med lindring af denne form for angst/bekymringstendens og gør det med stor og blivende effekt.

  – Er du i tvivl om, om det, du oplever, er generaliseret angst eller “bare” stress, tankemylder eller andet så book en tid. For os er det ikke afgørende, at du passer i en bestemt kasse. Vi har stor erfaring med at behandle bekymringer, anspændthed, stress og tankemylder effektivt og med blivende resultat.

  Social angst
  Læs mere
  Hvordan foregår en samtale hos os?
  Læs mere