Kontakt os på tlf. 93 94 25 30

Vi har telefontid mandag, onsdag og fredag fra kl 9.30 – 11.30.
Ringer du udenfor vores åbningstid så læg en besked – så ringer vi dig op!
Du kan også kontakte os herunder:

  Hjælp til behandling af depression i Aarhus

  Depression er en meget invaliderende, men udbredt, psykisk lidelse. Undersøgelser viser, at omkring 17-18 % af alle danskere får depression i løbet af deres liv. Den kan opstå i alle aldre og mange sværhedsgrader.

  Meget tyder på, at behandling af depression virker bedre, jo tidligere den begyndes. Det er derfor meget vigtigt at reagere hurtigt og søge hjælp, hvis du begynder at mistrives og oplever tegn på depression.

  Symptomer på depression

  Ved en depression vil man typisk føle sig nedtrykt og trist eller opleve en nedsat evne til at føle noget som helst. Nedtrykthed er oftest ledsaget af øget træthed samt nedsat lyst til de ting, der tidligere har givet glæde. Koncentration, hukommelse og overblik er nedsat, og de fleste vil opleve en forstyrret søvn og appetit. Også lysten til sex forstyrres.

  Et væsentligt aspekt af depression er tankemylder. Tankerne vil ofte kredse om fejl og mangler ved en selv og de ting, man har sagt og gjort. Mange vil have negative, bekymrende tanker for fremtiden og have svært ved at tro på, at alt bliver godt igen. Derudover forsvinder selvtilliden lige så stille, og man får tendens til at bebrejde sig selv for alt muligt.

  Mange deprimerede vil bruge meget tid på spørgsmål som “hvorfor har jeg det sådan her?”. “Hvor startede det hele med at gå galt?”. “Hvad kunne jeg have gjort anderledes?”. “Hvad hvis jeg aldrig får det godt igen?”. “Hvorfor er jeg sådan en fiasko?”. De fleste til analyserer og gennemgå sådanne spørgsmål igen og igen, i håb om at finde frem til en løsning eller en forståelse, som kan hjælpe en videre. Problemet er bare, at jo længere tid man bruger på at gruble over tingene, jo værre får man det oftest og meget sjældent, når man frem til nye svar og løsninger.

  Behandling af depression med Metakognitiv terapi

  Når man behandler en depression med Metakognitiv terapi, vil lige netop det store tankemylder og de mange analyser af fortid og fremtid være i fokus. Terapien vil hjælpe dig til at bryde de lange tankerækker, så du ikke vedligeholder din depression igennem timers negativ tænkning. Det gør vi, fordi vi arbejder ud fra en hypotese om, at jo mindre tid du bruger på de negative tanker, jo bedre vil du få det. Logisk set giver det mening og i praksis, er det netop det, vi ser. Bliver du god til at genkende de negative tankespiraler og til at lade dem være (så de kan få lov at forsvinde igen), så begynder du hurtigt at få det bedre.

  Metakognitiv terapi er derfor også en meget effektiv og skånsom behandlingsform, der ikke kræver, at du gennemarbejder dine svære følelser eller fortid igen og igen.

  Vi vil i stedet fokuserer din opmærksomhed på nutiden og konstruktive tankeprocesser og vise dig, at du kan får kontrol over dine svære tanker og dit humør, uden at først at forstå præcist hvad der gik galt eller hvorfor du har det, som du har det.

  Vil du læse mere om depression  (- måske møde ligesindede i et anonymt forum) så læs her.

  Stress
  Læs mere
  Hvordan foregår en samtale hos os?
  Læs mere