Hjælp og behandling af depression i Århus

Depression er en meget invaliderende men udbredt psykisk lidelse. Undersøgelser viser, atomkring 17-18 % af alle danskere får depression i løbet af deres liv. Den kan opstå i alle aldre ogmange sværhedsgrader. Meget tyder på, at behandling af depression virker bedre, jo tidligere denbegyndes. Det er derfor meget vigtigt at reagere hurtigt og søge hjælp, hvis man begynder at mistrives og oplever tegn på depression.

Ved en depression vil man typisk føle sig nedtrykt og trist eller opleve en nedsat evne til at føle noget som helst. Nedtrykthed er oftest ledsaget af øget træthed samt nedsat lyst og interesse i omverdenen. Koncentration, hukommelse og overblik er nedsat og de fleste vil opleve en forstyrretsøvn og appetit. Også lysten til sex forstyrres.

Et væsentligt aspekt af depression er tankemylder. Tankerne vil ofte kredse om fejl og mangler veden selv og de ting man har sagt og gjort. Mange vil have negative, bekymrende tanker for fremtiden og have svært ved at tro på, at alt bliver godt igen. Derudover forsvinder selvtilliden lige så stille og man får tendens til at bebrejde sig selv for altmuligt. Det vil sige, at tankegangen ændrer sig under en depression og at alt bliver negativt. Manbegynder at kritisere sig selv og se sort på fremtiden.

Når man behandler en depression med metakognitiv terapi, vil lige netop det ændredetankemønster være i fokus. Terapien vil hjælpe dig til at bryde mønstrene, så du ikke vedligeholder din depression igennem dine negative tanker og lære dig, hvordan du bedst hjælper dig selv. Både nu og i fremtiden. Metakognitiv terapi er en meget effektiv men skånsom behandlingsform, der ikke kræver, at du gennemarbejder dine svære følelser eller fortid igen og igen, men istedet fokuserer din energi på nutiden og på at få det bedre hurtigt.

Vil du læse mere om depression (- måske møde ligesindede i et anonymt forum) så læs her.

Stress

Læs mere

Hvordan foregår en samtale hos os?

Læs mere