Stressbehandling af psykolog i Århus

Stress er en tilstand, der udvikler sig over tid. Det er en tilstand, der opstår som følge af ubalance mellem de udfordringer og krav, vi står overfor, og de ressourcer vi har til rådighed. Stress er derfor som udgangspunkt ikke en sygdom, men et overforbrug af ressourcer – af dig selv.

Når vi har meget travlt eller er belastet af mange tanker om alt det, vi skal og bør nå, forsøger vores krop at hjælpe os til at håndtere de igangværende udfordringer ved at frigive stresshormoner og sætte vores system i alarmberedskab. Vi bliver anspændte og vagtsomme – klar til at reagere.

Dette er en helt normal del af vores naturlig overlevelsessystem og fuldstændigt uskadeligt i kortere perioder af gangen.Problemet opstår først, når kroppen igennem længere tid har være i denne form for alarmberedskab og har ophobet så store mængder stresshormoner, at vi begynder at opleve vedvarende fysiske og psykiske stresssymptomer.

De fleste vil opleve symptomer som søvnløshed, uro og hjertebanken, hoved- og mavepine, tankemylder, hukommelsesbesvær, koncentrationsproblemer, anspændthed, ængstelse og irritation. Hvis stresstilstanden ikke behandles i tide, kan den udløse en depression.

Hos ReView har vi stor erfaring med at behandle stress. Behandlingen vil typisk omhandle en introduktion til kroppens stressrespons, så du forstår, hvad det er, der sker med dig og bliver bevidst om, hvordan du bedst hjælper dig selv og bruger en eventuel sygemelding rigtigt.

Derudover vil vi arbejde med årsagerne til, at du er blevet stresset, herunder de uhensigtsmæssige tankemønstre der skaber og vedligeholder stressen. Vi vil ofte tale om dine værdier og forsøge at klarlægge, hvilke ændringer der skal til, for at du igen lever i overensstemmelse med din værdier og kan trives og opnå balance i dit liv. Typisk bliver du også rådgivet omkring forhold som søvn og nødvendige prioriteringer og får redskaber/øvelser til at skabe ro i din krop og tanker.

Har du været sygemeldt, vil du altid få rådgivning omkring arbejdsopstart og de forhold du skal være særligt opmærksom på.

Et typisk stressforløb varer 5-8 sessioner men tilpasses selvfølgelig efter dig og dine behov.

Er du i tvivl om dit stressniveau?

Tag en stresstest her

Depression

Læs mere

Hvordan foregår en samtale hos os?

Læs mere