Kontakt os på tlf. 93 94 25 30

Vi har telefontid mandag, onsdag og fredag fra kl 9.30 – 11.30.

Ringer du udenfor vores åbningstid så læg en besked – så ringer vi dig op!

Du kan også kontakte os herunder:

  Stressbehandling ved psykolog i Aarhus

  Stress er en tilstand, der udvikler sig over tid. Det er en tilstand, der ofte “kommer snigende”, og som er præget af stor anspændthed og tankemylder.

  Når vi har meget travlt eller er belastet af mange tanker om alt det, vi skal og bør nå, forsøger vores krop at hjælpe os til at håndtere de igangværende udfordringer ved at frigive stresshormoner og sætte vores system i alarmberedskab. Vi bliver anspændte og vagtsomme – klar til at håndtere de udfordringer, vi står overfor.

  Dette er en helt normal del af vores naturlige overlevelsessystem og fuldstændigt uskadeligt i kortere perioder ad gangen. Det kan endda være hjælpsomt for os i kortere perioder. Problemet opstår, når kroppen igennem længere tid har være i denne anspændte tilstand og har ophobet så store mængder stresshormoner, at vi begynder at opleve vedvarende fysiske- og psykiske stresssymptomer.

  Symptomer på stress

  De fleste vil opleve symptomer som søvnløshed, uro og hjertebanken, hoved- og mavepine, tankemylder, hukommelsesbesvær, koncentrationsproblemer, anspændthed, ængstelse og irritation. Nogle oplever at være grådlabile, svimle, at have øget tissetrang eller måske øget tinnitus. Hvis stresstilstanden ikke behandles i tide, kan den udløse angstanfald og/eller depression.

  Behandling af stress med Metakognitiv terapi

  Hos ReView har vi stor erfaring med behandling af stress. Behandlingen vil typisk omhandle en introduktion til kroppens stressrespons, herunder de mange stressskabende og vedligeholdende bekymringstanker, så du forstår, hvad det er, der sker med dig og bliver bevidst om, hvordan du bedst hjælper dig selv – og bruger en eventuel sygemelding rigtig.

  I behandlingen af stress vil vi altid have fokus på at mindske det store tankemylder, der er en væsentlig del af en stressreaktion og for os at se den største drivkraft bag en stresstilstand.

  Vi vil derfor lære dig, at få kontrol over dit tankemylder, så du lige så stille kan få ro i krop og hoved igen. Tanken er den, at hver gang vi bekymrer os eller går med de mange stressende tanker, så reagerer kroppen med øget anspændthed/alarmberedskab og ubehag. Du vil altså vedligeholde din stress og de mange stresssymptomer, når du tillader de mange tanker at køre i ring og gøre dig bekymret, ængstelig eller trist, og det er netop denne onde spiral, vi vil lære dig at bryde.

  Vi vil også forsøge at klarlægge, hvilke ændringer der skal til i arbejdsliv eller privatliv, for at du igen kan trives og opnå balance i dit liv. For os er det vigtigt, at det ikke kun er dig, der skal lære at agere anderledes i visse situationer. Oplever du urimelige arbejdsforhold eller andet uhensigtsmæssigt i dit liv, så vil vi også undersøge, hvordan/om du kan ændre de vilkår, der presser dig – Og hvis ikke du kan det, så undersøger vi, hvad et holdbart alternativ så kan være?

  Er du sygemeldt ved samtalernes opstart, vil du altid få rådgivning omkring arbejdsopstart og de forhold, du skal være særligt opmærksom på i den forbindelse.

  Et typisk stressforløb varer 6-8 sessioner, men tilpasses selvfølgelig efter dig og dine behov.

  Er du i tvivl om dit stressniveau?

  Tag en stresstest her

  Depression
  Læs mere
  Hvordan foregår en samtale hos os?
  Læs mere